Aktiviralo se klizište: U Čeliću evakuisane dvije porodice

Vijesti 06. mar 201511:40 > 11:41
N1

Na području općine Čelić zbog aktiviranja klizišta dvije porodice su evakuisane i smještene u stambeni objekat kod rodbine.

Za pet porodica je preporučena evakuacija, ali su isti na svoju odgovornost ostali u stambenim objektima. Evakuisane porodice su u naselju Nahvioci, a preporuka za iseljavanje pet porodica je u naselju Sitari.

Prema informacijama pripadnika civilne zaštite sa terena kritična situacija sa klizištem je i dalje u naselju Drijenča u kojem klizište ugrožava odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Čelić-Šibošnica-Dokanj-Tuzla.

Na području općine Gradačac, u protekla 24 sata prijavljeno je pet klizišta i to jedno klizište koje ugrožavaju stambene objekte i četiri na poljoprivrednom zemljištu u naseljima Mionica Krčevin, Međiđa G., Kerep i Biberovo Polje. 

U protekla 24 sata na području Kalesije je prijavljeno jedno klizište u naselju Ćivić Brdo (MZ Kikači), gdje je ugrožen jedan stambeni objekat. U naselju Dedajići na jedan stambeni objekat, palo je drvo i tom prilikom oštetilo krov.