Oproštaj Ane Babić: Ovo nije bila moja posljednja himna

Vijesti 16. nov 201811:05 > 11:09
Screenshot/TVSA

Nakon što je konstituirana Skupština Kantona Sarajeva, predsjedavajuća Skupštine iz prethodnog saziva Ana Babić održala je oproštajni govor.

Kazala je da kad god bude u publici nastaviće da pjeva himnu Bosne i Hercegovine.

“Ovo nije bila moja posljednja himna. Sve vas volim i drago mi je da sam sa vama surađivala četiri godine. Ovo je za mene jedno veliko iskustvo. Sigurna sam da sam časno obavljala svoju dužnost. Želim i dalje da djelujem i da budem na strani čovjeka i građana Bosne i Hercegovine, u skladu sa Ustavom i vjerujem da ako su bile neke greške, da su bile zbog mog neiskustva u upoznavanju ovog vokabulara, ove retorike”, istakla je. 

Babić tvrdi da je mnogo naučila u svom radu.

“Hvala vam što ste mi dali mogućnost da sa svima vama surađujem i da vas upoznajem, i sa one druge strane, kao i sa ove ljudske. Tako da vam se još jednom toplo zahvaljujem”, kazala je Babić u svom oproštajnom govoru pred novim sazivom Skupštine Kantona Sarajeva.

Svečanim zakletvom i potpisivanjem izjava o preuzimanju mandata zastupnika novog saziva, danas je konstituisana Skupština Kantona Sarajevo. Na početku sjednice, Babić je vokalizirala himnu BiH, što je imala običaj raditi na početku svake sjednice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.