Radojičić o stavljanju mandata na raspolaganje

Vijesti 16. nov 201814:02 > 14:11
N1

Čini da je Savez nezavisnih socijaldemokrata za sada najstabilnija stranka u Republici Srpskoj, ipak predsjednik Gradskog odbora ove političke stranke u Banjaluci, Igor Radojičić, podnio je svoj mandat na raspolaganje zbog loših izbornih rezultata u tom gradu.

“Kao predsjendik Gradskog odbora smatram potpuno moralnim da se krene od najvišega, tj. od predsjednika Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata, i stavio sam na raspolaganje svoj mandat. Mislim da ćemo sljedeće sedmice imati sjednicu Gradskog odbora koji će razmatrati i o tome se izjašnjavati. Moj prijedlog je da se tajno glasa jer ljudi kad glasaju javno imaju malo više suzdržanosti, a kad glasaju tajno onda mogu slobodno da se izjašnjavaju”, rekao je Radojičić danas novinarima u Banjaluci.

Iznio je i svoj individualni stav o gubitnicima.

“Gledajući ovih dana kako se to sve odvija u različitim partijama i kod raznih učesnika izbora tragikomično je gledati neke koji izgube rezultate izbora i pokušvaju ubijediti da nisu ostvarili loš rezultat. Treba poći od toga kakav si rezultat ostvario i prema tome odlučiti za kakav si dalji politički angažman. Važno je da Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata odluči šta dalje jer za dvije godine su Lokalni izbori. Treba se znato da li radimo dalje u ovom sastavu ili nekom drugom, imamo li povjerenja ili nemamo i koji su razlozi ovakvog izbornog rezulteta u Banjaluci”, izjavio je Igor Radojičić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.