Ročište Srećku Trifkoviću u Sarajevu (FOTO)

Vijesti 27. nov 201815:29 > 15:35
N1

Ročište Srećku Trifkoviću koji se dovodi u vezu sa ubistvom dvojice policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje održava se na Kantonalnom sudu u Sarajevu.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Nakon što je krajem oktobra ove godine Srećku Trifkoviću sarajevski Kantonalni sud odredio pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistva, advokatice Nina Kisić i Tatjana Savić su od Državnog tužilaštva zatražile preuzimanje nadležnosti.

Kisić je istakla da je ovo tužilaštvo jedino u BiH koje ima sredstva i mogućnosti da pravilno i potpuno preduzme sve istražne radnje radi otkrivanja pravog počinioca krivičnih djela za koje se Trifković, kako je kazala, neosnovano sumnjiči.

Trifkoviću je pritvor određen zbog opasnosti da bi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i, istovremeno, zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.  

On je pred Sudom BiH, u predmetu “Volan”, optužen zajedno s još 23 osobe zbog sumnje da se radi o organizovanoj grupi u vezi s krađom automobila, krijumčarenjem, daljom prodajom, izmjenom oznaka, iznuđivanjem otkupa i rastavljanjem dijelova ukradenih vozila zbog dalje prodaje. U ovom slučaju je pušten da se brani sa slobode.

Ubistvo se dogodilo 26. oktobra kada je pucano na policijsku patrolu. Na licu mjesta ubijen je policajac Adis Šehović, a teške povrede zadobio je Davor Vujnović, koji je u bolnici podlegao povredama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.