Bjelica kritikovao Govedaricu

Vijesti 29. nov 201806:58 > 07:01
N1

Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica ocijenio je da je u ovoj stranci vanredno stanje i da su neophodni prijevremeni izbori "ma kako ih formulisali oni koji ih moraju zakazati".

“Optužbe kako se nekom žuri u stranačke izbore i neko drugi pravi pometnju u stranci, a pri tom predsjednik stranke (Vukota Govedarica) vrši čistke ili kako sam kaže ‘ekspresne eliminacije’, zastrašivanje članstva i gazi sopstvena obećanja, odraz je pogubljenosti koja traje od izborne noći”, naveo je Bjelica u saopštenju.

On smatra da je u tom bunilu i izjava predsjednika SDS-a da Skupština stranke neće biti održana “ni ubrzo, ni daleko”.

Bjelica, koji je predsjednik Regionalnog odbora SDS-a Sarajevsko-romanijske regije, smatra da legatilet i legitimitet delegata i članova Skupštine SDS-a iz Doboja niko nema pravo da dovodi u pitanje, jer, iako je raspušten Gradski odbor, oni nisu prestali biti članovi Skupštine pošto nisu svi isključeni iz stranke.

On tvrdi da bi “otuđeno i odmetnuto rukovodstvo stranke” sve ignorisalo da nije bilo potpisa i da predati zahtjev nije legalan i legitiman, kao što je ignorisalo pitanja o finansijama i troškovima kampanje, o kojim nije bilo ni riječi, kao ni o katastrofalnom izbornom rezultatu.

Bjelica podsjeća da je Govedarica za sebe našao mjesto u Vijeću naroda Republike Srpske, a za Mladena Bosića u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, napominjući da je već govorio o ljudima koji precjenjuju sebe i svoje kapacitete, koji su uništavali stranku i koji to žele da nastave.

“Vidim poslušali su me i shvatili da je nacionalno jedinstvo i saradnja neophodna, pa je sada Vukota Govedarica izjavio da će stranka u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržati predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u povlačenju vitalnog nacionalnog interesa”, navodi Bjelica u svom saopštenju.

On smatra da SDS mora biti demokratska i srpska i mora uvažavati sve političke subjekte u BiH, a posebno u RS.

“Brojni su ljudi koji su vidjevši da SDS iskače iz svojih patriotskih načela, napustili stranku i osnovali neke nove stranke i pokrete, a sada osjećaju da je trenutak da se vrate i da pomognu da se stranka uspravi i vrati na pravi i pobjednički kolosjek”, istakao je Bjelica.

On napominje da otud i stižu pozivi podrške njemu i svima koji su na istoj patriotskoj liniji unutar SDS-a od osnivanja do danas.

Bjelica je pozvao sve bivše članove i simpatizere SDS-a, koji su zbog pogrešnog stranačkog kursa svoje angažovanje u stranci zamrzli ili zanemarli, da se uključe u izborni proces unutar SDS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.