Muratović: Cilj "Otvorene scene" je gluma bez obzira na sve

Vijesti 09. mar 201508:46 > 08:50
N1

Glumac, profesor s Akademije i umjetnički rukovodilac Otvorene scene Obala Alen Muratović danas je bio gost jutarnjeg programa N1 televizije u rubrici pregled dnevne štampe.

Otvorena scena Obala je kultno mjesto, mjesto prvih koraka glumačkih, rediteljskih, dramaturških, producentskih velikana i mjesto nastanka kultne „Audicije”.

Cilj ponovnog pokretanja Otvorene scene Obala je da se druže svi glumci i da je scena primarna aktivnost akademije.”

Alen Muratović je jednom prilikom izjavio kako želi vratiti bivše studente, profesionalne glumce i sadašnje studente da se druže, jer sad nema uslova za to.

Cilj je da se ne kalkuliše i da se svi druže. Želimo da svi igraju bez obzira na to ima li ili nema novca s obzirom da svi znamo kakva je situacija u kulturi, želimo da su ljudi bez sujete i niskih strasti.”

Na pitanje koje predstave može izdvojiti za mjesec mart Muratović je kazao kako nema izdvajanja i favorita.

Razlika u odnosu na februar je koncert koji ćemo imati. Nastupat će grupa Kosmo i činčila, čiji su članovi naši studenti.”

Muratović je gostovao u rubrici prelistavanje dnevne štampe.

Strašna vijest“, prokomentarisao je naslov da je Crnjac u Širokom Brijegu pištoljem napao Jerka Ivankovića-Lijanovića.

Jedan od nasova glasio je da je Mehmed Baždarević iz medija saznao da je već objavio spisak fudbalera koji će nastupati za najbolju bh. fudbalsku selekciju.

Ovdje su svi selektori, svi sve znaju. Meni se dopada Baždarević što je pomalo tajnovit i ne daje neke pompezne intervjue. Treba ga pustiti da radi svoj posao. Ali tako je i u regiji, nismo jedini.

Vijest da su lideri DF-a i SDA postigli dogovor, Muratović je prokomentarisao: “Desilo se konačno neko rješenje.”