Radna akcija na Koševu: Stadion se priprema za EYOF

Vijesti 03. dec 201811:59 > 12:03
Anadolija

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u ponedjeljak je organizirana akcija čišćenja povodom Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), koji će u februraru biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Akciji su se pridružili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, predstavnici FK Sarajevo, KJKP Park, studenti, učenici osnovnih škola i drugi građani.

Ajnadžić je s predstavnicima FK Sarajevo razgovarao o napretku aktivnosti na stadionu za EYOF i davao sugestije kako bi pripreme protekle u najboljem redu.

On je kazao kako je Općina uključena u pripreme i mnogo prije akcije čišćenja te da su u toku radovi na dotjerivanju stadiona. Zahvalan je svima koji su se odazvali akciji.

“Danas smo izišli na stadion, prije svega, da prije snijega očistimo ono što ne treba biti na stadionu. Ima otpadaka i dotjerujemo ono što treba pojačati, prije svega dobar i ugodan ambijent na stadionu pred veliku manifestaciju zbog koje smo i sretni i ponosni, EYOF. Trebamo biti dobri domaćini”, rekao je Ajnadžić koji je uzeo metlu u ruke.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Kazao je kako očekuju da će se u akciju čišćenja uključiti i radnici KJKP Rad.

“Mi smo u završnici pripreme ambijenta koji će pružiti dobre preduvjete za održavanje centralne manifestacije EYOF u februaru 2019. Želim reći da smo poprilično investirali u pripreme za održavanje EYOF-a i u pripreme za održavanje međunarodnih utakmica”, rekao je Ajnadžić, koji je govorio o radovima na rasvjeti i sobi za centralno upravljanje sistemom sigurnosti.

Pojasnio je kako je obezbijeđen i semafor, koji je već u funkciji, a planirano je i testiranje rekonstrukcije olimpijskog plamenika.

Dodao je kako je zaključno s rekonstrukcijom VIP salona, s 310 stolica u centralnoj loži, riječ o ulaganjima od oko 1.100.000 KM.

Za iduću godinu planirani su radovi na zelenoj površini stadiona i još nekoliko aktivnosti.

Anela Potura, ispred FK Sarajevo, kazala je kako je ljudima u klubu drago da je “Koševo” centar dešavanja u februaru i da je klub uključen u organizaciju EYOF-a.

“Ono što je nama važno jeste da se na Koševu dešavaju neke estetske promjene, što će svakako nama olakšati organizaciju za buduće utakmice koje dolaze na proljeće”, istakla je Potura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.