Film 'Re:Generacija' će imati priliku pogledati i američki kongresmeni?

Vijesti 11. dec 201821:34 > 21:37
N1

Emir Kapetanović je tokom gostovanja u Večernjem studiju N1 televizije istakao da postoji mogućnost da dokumentarni film 'Re:Generacija' koji je režirao bude prikazan i u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država. 'Re:Generacija' je prvi bosanskohercegovački film prikazan u sjedištu Ujedinjenih nacija.

“Jako nam je važno da usmjerimo pažnju naših i svjetskih studenata. Pokušavamo skrenuti pažnju studentima sa univerziteta. Na proljeće planiramo turu američkih projekcija gdje se govori o projekciji u Kongresu”,rekao je Kapetanović.

On je podsjetio da se ‘Re:Generacija’ prikazuje publici širom Bosne i Hercegovine. Pored Kapetanovića, o ovom dokumentarnom filmskom ostvarenju u Večernjem studiju N1 televizije je govorila njegova supruga, glumica Zana Marjanović.

Zana i Emir su se, između ostalog, osvrnuli i na to ko je podržao snimanje filma i kako je film snimljen. Govorili su i o svojem profesionalnim karijerama, kao i o zajedničkom životu.

Inače, tema filma je deset mladih Bosanaca i Hercegovaca koji se bore za svoje bolje i za bolje sutra svoje države. Film je percepcija mladih o najvažnijim pitanjima i problemima u zemlji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram UŽIVO na ovom linku.