Davor Dragičević za N1: Pismo Željku Komšiću

Vijesti 19. dec 201820:54 > 21:00
N1

Davor Dragičević najavio je večeras gostujući u Pressingu N1 televizije da će s Murizom Memićem sutra predati pismo članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću i tražiti sastanak s njim.

On je kazao da nije isključena mogućnost njegovog političkog angažmana, govorio je o osnivanje nevladine organizacije najavivši nastavak borbe za pravdu.

VEZANE VIJESTI

”Imamo određena saznanja i obećanja, sutra ćemo ja i gospodin Muriz Memić predati pismo i tražiti prijem kod Željka Komšića.Ja ću biti umjesto Milorada Dodika, a Muriz Memić će biti umjesto Džaferovića. Ja znam vrlo dobro protiv koga idem, koja država je priznala ubistvo? Nijedna! Je li znate koliki je državni aparat, kako su uvezani. Država stoji iza ubistva, kako drugačije da to protumačim?”, rekao je Dragičević u Pressingu.

”On bi vrlo rado, oni bi svi to uradili, ali ne mogu više. Još sad kad budemo formalno – pravno registrovani, vidjećete dobro koliko ćemo imati članova. Oni se boje nas i naše istrajnosti, ali kao što je hrvatski ambasador rekao – što se vi borite za Davora, za dvije godine se kandiduje i počisti vas”, prisjetio se on.

Na pitanje da li će se baviti politikom, gost Pressinga je odgovorio da ”nikom nije obećao da neće ući u politiku”.

”Zasad se neću baviti politikom. Na grupi je logo mog djeteta. Ali ja nisam nikom obećao da neću ići u politiku. Ne isključujemo mogućnost, zasad djelujemo kao nevladina organizacija. Vidjećemo u kom smjeru, što se tiče političara, pokazali smo da niko ne stoji iza nas. Ja sam rekao, ići ću u pakt sa crnim đavolom samo zbog pravde za Davida Dragičevića”, naglasio je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.