Karajbić: Donijeti odluku o privremenom finansiranju ili usvojiti budžet

Vijesti 21. dec 201812:20 > 12:22
Fena

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Elvir Karajbić izjavio je danas prilikom novogodišnjeg prijema za predstavnike medija da prvo što treba uraditi u tom zakonodavnom tijelu jeste donijeti odluku o privremenom finansiranju ili usvojiti budžet Federacije najdalje do 31. januara 2019. godine.

To je, naglašava, put da se nesmetano odvija život u Federaciji BiH.

“Također, u narednom mandatu trebamo težiti da se usvajaju zakoni koji će biti usklađeni s pravnom legislativom Evropske unije. Ukoliko želimo da idemo u EU moramo prihvatiti standarde koji se tamo primjenjuju”, rekao je Karajbić.

Smatrajući da su predstavnici medija najbolja spona između građana Federacije i Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, ističe da će pomoć medija biti potrebna u cilju da se “kultura političkog dijaloga podigne na veći nivo“.

“To se odnosi na sva zakonodavna tijela i političare u BiH da ne bude sukob između pojedinaca nego da bude sukob argumenata kako bi došli do najboljih rješenja”, poručio je Karajbić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.