Šepić o Voloderu: Zovu ih "političkim papcima"

N1

Većini koja je juče podržala prijedlog Budžeta FBiH za 2019. godinu, mimo odluke Stranke pridružio se i poslanik Nezavisnog bloka Elmedin Voloder. Potvrdio je ovo za N1 predsjednik NB Senad Šepić.

“Evidentno je da je u posljednjem periodu imao drugačije planove, i drugačije interese koji su se približavali SDA, i on (Elmedin Voloder) je na ovoj sjednici demonstrirao ono što je radio u poslednjem periodu”, zaključio je Šepić.

“Bilo je evidentno da on ima svoje dogovore, razgovore. Šta stoji iza toga, kakvi privatni interesi, tenderi, to neka on objašnjava javnosti”, poručio je Šepić, dodajući da je Voloder izabran u Parlament Federacije BiH sa kompenzacijske liste Nezavisnog bloka.

Na pitanje da li se Nezavisni blok vidi kao dio koalicije koju je juče najavio šef kluba SDA u Parlamentu FBiH Asim Sarajlić. Šepić je poručio da u ovom momentu NB vodi pregovore sa BH Blokom, te da nisu u toku nikakvi pregovori sa SDA.

“Oni poslanici koji se odlučuju da budu suprotni politici stranke, i na neki način budu, kako ih zovu “politički papci”, oni koji daju povjerenje nekim drugim politikama, mimo onoga što organi stranke rade to mogu raditi bez Nezavisnog bloka”, zaključio je Šepić.

Šepić je potvrdio da će organi Nezavisnog bloka zasjedati naredne sedmice, kada bi trebalo da zazuzmu stav, između ostalog i o dešavanjima na jučerašnjoj sjednici PD Parlamenta FBiH. No bez odgovora da li će Elmedin Voloder biti isključen iz stranke kojom Šepić rukovodi.

“Nažalost, jedan poslanik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH, Elmedin Voloder, nije pratio stavove stranke te je glasao i za hitnu proceduru i za budžet vladajućeg režima, a o čemu će se organi stranke uskoro očitovati. Sigurno je da Nezavisni blok neće biti ničiji privjesak, SDA-ov ili bilo čiji, niti će biti u funkciji privatnih interesa bilo kojeg pojedinca, nego će organi i rukovodstvo stranke zaštiti osnovnu ideju osnivanja Nezavisnog bloka – a to je suprotstavljanje postojećem režimu, promjena i pokretanje Bosne i Hercegovine u potpuno drugom smjeru. Mi ćemo ostati dosljedni svojih principa, a oni koji ne budu pratili taj put – morat će to raditi van Nezavisnog bloka”, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.