U Bugojnu i Travniku zaplijenjeni narkotici i oružje (FOTO)

Vijesti 11. jan 201910:23 > 10:29
Ministarstvo unutrašnjih poslova SBK

U protekla dva dana, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su na području Bugojna i Travnika zaplijenili određenu količinu narkotika i naoružanja. U Travniku su uhapšene četiri osobe koje se terete za zloupotrebu opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

U Bugojnu u ulici Armije Bosne i Hercegovine je izvršen pretres porodične kuće gdje su zatečene četiri osobe od kojih je jedna bila mlađa ženska osoba. Prilikom pretresa su pronađeni narkotici u količini od 500 grama za koje se sumnja da je riječ o opojnim drogama ‘Speed i Cannabis’, digitalna vaga i druga sredstva koja se koriste za proizvodnju i puštanje u promet narkotika. Pretres je izvršen uz naredbu Opštinskog suda u Bugojnu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova SBK
Ministarstvo unutrašnjih poslova SBK
Ministarstvo unutrašnjih poslova SBK
Ilustracija

U akciji provedenoj u travničkom naselju Han Bila uz podršku Jedinice za specijalističku podršku je izvršen pretres porodične kuće i pratećih objekata. Prilikom pretresa je pronađena jedna automatska puška, tri tromblonske mine, te određena količina narkotika za koji se sumnja da je riječ o ‘Cannabisu’. Pri tome su uhapšene četiri osobe koje se sumnjiče za zloupotrebu opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Akcija je provedena na osnovu naredbe Opštinskog suda u Bugojnu.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i ranje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.