Džaferović razgovarao sa Cormack

Vijesti 14. jan 201918:21 > 18:23
Fena

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je ambasadoricu Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack, a tokom razgovora potvrđeni su izuzetni prijateljski odnosi dviju zemalja, koji se kontinuirano unapređuju u svim oblastima, u korist svih naroda i građana BiH.

Razgovarano je o nastavku NATO puta BiH, uz poseban naglasak na nedvosmislenu podršku koju SAD, kao strateški saveznik, pružaju BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je u tom svjetlu pozdravio nedavnu posjetu zamjenika državnog sekretara SAD-a Johna Sullivana BiH, te pismo državnog sekretara SAD Michaela Pompea Predsjedništvu BiH u kojem je upućen poziv za prihvatanje Godišnjeg nacionalnog programa za BiH i izražena namjera da se odnosi dviju zemalja podignu na veći stepen saradnje.

Istaknuto je da je opredjeljenje BiH za integraciju u NATO savez potvrđeno konsenzusom kroz usvajanje Zakona o odbrani BiH, odluke Predsjedništva BiH i Strategiju vanjske politike, te da ga je potrebno operacionalizirati kroz usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa.

Džaferović je zahvalio ambasadorici Cormack za nesebičan angažman tokom mandata u BiH, kao i na ukupnoj podršci koju SAD pružaju BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.