BHDCA izdala Potvrdu vazdušnog operatora kompaniji Fly Bosnia

Vijesti 15. jan 201912:28 > 12:31
Facebook/FlyBosnia

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH je na osnovu sprovedene procedure, primjenjujući odredbe članova 15. i 93. Zakona o vazduhoplovstvu BiH, a na osnovu Pravilnika o utvrđivanju tehničkih zahtjeva i upravnih postupaka u vezi sa letačkim operacijama, kompaniji Fly Bosnia izdala Potvrdu vazdušnog operatora (AOC).

Izdavanje Potvrde vazdušnog operatora jedan je od najsloženijih procesa i postupaka koje sprovodi BHDCA. U skladu sa svojim nadležnostima, BHDCA je kompaniji Fly Bosnia pružila veliku podršku, pomoć i razumijevanje kako bi kompanija zadovoljila sve propisane uslove za izdavanje Potvrde i početak operacija.

Prema riječima vršioca dužnosti generalnog direktora BHDCA Željka Travara, izdavanje AOC-a i početak operacija neke kompanije veoma su značajni, kako za samu kompaniju i vazduhoplovnu vlast, tako i za svaku državu uopšte i razvoj civilnog vazduhoplovstva.

„BHDCA će i dalje nastaviti pružati podršku i pomoć kompaniji, s ciljem razvoja civilnog vazduhoplovstva u BiH i održavanja dostignutog nivoa bezbjednosti letenja“, istakao je Travar.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.