Britanac Nick Butter u trci za liječenje raka prostate, pratit će ga i Field

Vijesti 28. jan 201908:53 > 08:56
N1

Britanac Nick Butter, koji je na putu da obori svjetski rekord trčeći full maraton u 196 država svijeta, nastoji sakupiti 250.000 funti za liječenje raka prostate i buđenje svijesti o toj opakoj i čestoj bolesti.

Taj trkač, trener trčanja i motivacijski govornik i veliki humanitarac danas će s ekipom Trčanje i drugim trkačima u BiH, u saradnji s Britanskom ambasadom u Sarajevu, organizovati trku u tom avanuturističkom i  plemenitom poduhvatu dugom 42,2 kilometra.

Nick Butter (1989) imat će pratnju na cijeloj maratonskoj ruti koju će dogovoriti s trkačima koji će ga u određenim dionicama pratiti od početka do kraja. Jedan dio rute pratit će ga i amabasador Velike Britanije u BiH Matt Field, rečeno je Feni iz Britanske ambasade u Sarajevu.

Trkači kreću danas ispred hotela President u 09.00 sati. Nakon završetka te humanitarne trka bit će upriličeno druženje s učesnicima događaja.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.