Vanredno stanje proglašeno u Busovači

Vijesti 03. feb 201914:27 > 14:33
N1

Na području Srednjobosanskog kantona u nekoliko općina došlo je do izljevanja rijeka usljed čega je došlo do plavljenja kuća, dvorišta i poljoprivrednih površina. Zbog začepljenih odvodnih kanala u većini mjesta došlo je do izljevanja odvodnih voda na prometnice, saopćeno je danas u vanrednom saopćenju Kantonalne uprave civilne zaštite SBK.

U općini Novi Travnik došlo je do pucanja glavne vodovodne cijevi pitke vode za grad tako da je obustavljena distribucije vode u cijelom gradu. Otežane su putne komunikacije na više mjesta. Do izlijevanja vode došlo je u MZ Bučići, Stojkovići, Rankovići, Nević Polje, Trenica, Kasapovići, Margetići i Šenkovići.

U općini Busovača proglašeno je vanredno stanje.

Na putnom pravcu Busovača – Kiseljak obustavljen promet za sva vozila na nekoliko mjesta zbog izljevanja površinske vode. Ugrožena su područja u mjesnim zajednicama Gromiljak, Jehovac, Rauševac, Brestovsko, Bilalovac te Potkraj. Ekipe Civilne zaštite su na terenu i poduzimaju potrebne radnje .

Zbog naglog topljenja snijega i kiše te površinskih voda, došlo je do klizišta. U mjestu Podgradina općina Vitez pojavilo se klizište kod gradskog bazena pitke vode zbog čega je obustavljena isporuke vode na području grada Vitez.

U mjestu Turići – Vlahović, općina Travnik, došlo je do klizišta zemlje i kamenja na prometnicu gdje je na toj lokaciji obustavljen promet. U mjestu Bjelo Buče došlo je do tri klizišta,a u mjestu Turići jedno klizište, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.