Imamović, Korajlić i Brandalik u Novom danu

Vijesti 06. feb 201916:48 > 16:54
N1

U sutrašnjem izdanju Novog dana, između ostalog, imat ćete priliku pogledati sljedeće:

Sve policijske strukture u potrazi za Edinom Gačićem osumnjičenog za ubistvo u Konjicu. Prije nego će izvršiti ubistvo, direktor zatvora u Bihaću upozoravao na opasnost. Koliko je povratnika u činjenju teških ubistava u Bosni i Hercegovini? Da li je zatvor jedini vid rehabilitacije koji država obezbjeđuje – Nedžad Korajlić – dekan na Fakultetu kriminalistike, kriminologije i sigurnosti Univerziteta u Sarajevu će odgovoriti na ovo pitanje.

Proputovao je veći dio svijeta, upoznao različite kulture i civilizacije te što je najvažnije, znanje koje je stekao prenio na čitav niz mladih generacija. O aktuelnim geopolitičkim previranjima na Balkanu i u svijetu, prošlosti i budućnosti govorit će prof. Enver Imamović – dugogodišnji profesor na Odsjecima historije i arheologije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kako mediji danas predstavljaju žene? Je li to žena žrtva, superžena, žena vještica ili estradizirana žena. ‘Žene kroz medije ili žene kroz sito i rešeto’ naziv je kolumne Ornele Ćolić posvećene ulozi žene u medijima, porodici, društvu. Ornela će biti gošća rubrike Press.

Matea Brandalik ima 22 godine, iz Tuzle je, živi i studira u Beču i govori čak 18 jezika. Matea uporedo studira na tri fakulteta: Fakultet političkih nauka, Slavistiku gdje studira ruski, češki i i slovački te Orijentalistiku na kojoj studira turski, arapski i perzijski jezik. Otkuda ljubav prema jezicima i kako ih je naučila otkriva za Novi dan.

Komedija ‘Cosa Nostra’ ponovo na daskama koje život znače. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para. U predstavi igraju Belma Salkunić i Minka Muftić. Je li danas publiku teže nasmijati ili rasplakati, razgovarat ćemo sa glumicom Belmom Salkunić.

Dobro jutro će vam poželjeti Minela Jašar Opardija.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.