Ministarstvo pravde RS o hapšenju njihove uposlenice

Vijesti 08. feb 201914:27 > 14:31
N1 / Dron.ba

Povodom akcije Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Bihać i Državne agencije za istrage i zaštitu, a vezano za pitanja za radnicu Ministarstva pravde u Vladi Republike Srpske Iličić Vesnu, oglasili su se iz Ministarstva pravde RS.

“Državna agencija za istrage i zaštitu nije izuzimala nikakvu dokumentaciju u Ministarstvu pravde u Vladi Republike Srpske niti je Ministarstvo bilo obaviješteno o provođenju bilo kakvih aktivnosti od srane navedene Agencije. Od strane Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona smo, jutros, obaviješteni da je radnica Ministarstva pravde Republike Srpske dana, 07. februara 2019. godine, lišena slobode i da je ista nakon ispitivanja puštena na slobodu”, navode iz Ministarstva.

Kako su naveli, statusom imenovane, u predmetu, može se baviti isključivo Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, i, s tim u vezi Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske ne može dostaviti nikakve informacije.

“Napominjemo da, prema obavještenju Tužilaštva, imenovana nije uhapšena u svojstvu službene osobe, odnosno, kao zaposlena radnica Ministarstva pravde u Vladi Republike Srpske. Ministar pravde u Vladi Republike Srpske je, u skladu sa zakonom datim ovlaštenjima, dana 08. februara 2019. godine, donio rješenje o udaljenju Iličić Vesne iz Ministarstva pravde, a udaljenje će trajati dok za to budu postojali razlozi”, navode iz MInistarstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.