Čović sa monsinjorom Pezzutom o izmjenama Izbornog zakona

Vijesti 11. feb 201914:49 > 14:57
HDZ BiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, Dragan Čović, danas se susreo sa apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini, monsinjorom Luigijem Pezzutom. Teme razgovora je bila politička situacija u zemlji i odnosi Svete Stolice i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz ove političke stranke.

Kako je navedeno u saopštenju, Čović ovom prilikom je istaknuo važnost brzog formiranja svih razina vlasti, kao i prioritet izmjena Izbornog zakona, po odlukama Ustavnog suda i Suda za ljudska prava. Hrvatski narodni sabor dogovorio je jasan jedinstven stav, legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda nema alternativu, što znači da se to načelo mora ispoštovati u cjelini na svim administrativnim razinama vlasti, poručeno je tokom sastanka.

Iz Hrvatske demokratske zajednice su istakli da je razgovarano je i o preostalim obvezama Bosne i Hercegovine na njezinom euroatlantskom putu, te je izraženo žaljenje što Bosna i Hercegovina nije već dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, koji bi bio poticaj te bi ubrzao i druge političke procese u zemlji.

Tema razgovora između Čovića i apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini su bili odnosi između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.