Zapaljen automobil direktorice TVSA

Vijesti 13. feb 201917:19 > 17:23
TVSA

Automobil Edine Fazlagić, direktorice TVSA, sinoć je zapaljen u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na pres-konferenciji povodom ovog događaja, Fazlagić je kazala da je njen automobil zapalio bivši uposlenik TVSA nakon teksta u u novinama o kršenju moratorija o zapošljavanju u TVSA.

“U tom tekstu sam optužena da sam prekršila moratorij na zapošljavanje Vlade KS i bez konkursa primila 14 ljudi, te zaposlila stranački kadar, što apsolutno nije tačno. Svi radnici, koji se spominju, dugi niz godina uposleni su po raznim ugovornim osnovama u TVSA te se radilo o rješavanju njihovog statusa”, kazala je direktorica Fazlagić i dodala da svi treba da budu odgovorni za riječi koje iznose u javni prostor.

Kantonalni odbor SDA Sarajevo najoštrije je osudio vandalski čin paljenja automobila drektorice TVSA Edine Fazlagić i njenog supruga.

“Budući da je riječ o pokušaju zastrašivanja direktorice jednog javnog medija i ugrožavanju sigurnosti njene porodice, imamo pravo sumnjati da je ovog puta riječ o pritisku na medijske slobode. SDA se od svog nastajanja do danas zalagala za slobodu medija i pravo na javno izražavanje različitih stavova i uvijek će, kroz institucije sistema, činiti sve da ta prava i slobode zaštiti. Očekujemo od nadležnih organa da odmah provedu istragu i utvrde ko je počinilac ovog krivičnog djela”, stoji u reakciji.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.