Dva Bosanca sa drogom i granatama u Drezdenu

Vijesti 19. feb 201913:50 > 13:54
AFP

U Drezdenu su privedena dva lica sa bh. pasošem zbog posjedovanja droge. Pretragom kola, koja su stajala u zabrani parkiranja pronađeno i 17 granata. Automobil je privukao pažnju zbog parkiranja na nedozvoljenom mjestu.

Njemačka policija je u jednom mercedesu bosanskohercegovačkih registarskih tablica parkiranom u krugu Željezničke stanice u Drezdenu otkrila 17 ručnih granata. Automobil je upao u oči jer je bio parkiran iza znaka: “Zabrana zaustavljanja i parkiranja”. “Granate su pronađene sa lijeve i desne strane u gepeku, sakrivene iza tapaciranih zidova prtljažnika”, izjavio je portparol policijske direkcije Pirna Christian Meinhold. Uhapšena su dva lica starosne dobi 17 i 28 godina sa državljanstvom Bosne i Hercegovine. Ispituje se hoće li biti prebačeni u istražni zatvor.

Njemački policajci su osumnjičene najprije podvrgli kontroli zbog sumnje ilegalnog ulaska u SR Njemačku. No, tokom kontrole ispostavilo se da su lica sa bosanskim pasošem posjedovala drogu a time i prekršila njemački zakon o posjedovanju narkotika i opojnih sredstava. Potom su policajci u potrazi za sakrivenom drogom u mercedesu sa psima pretražili auto i otkrili granate sakrivene u prtljažniku.

Ulica pod nazivom Bayerische Strasse u Drezdenu sinoć je nakon otkrivanja granata bila djelimično zatvorena. Policijska kola su blokirala put. Eksperti Ureda za borbu protiv kriminala u Saksoniji su provjerili ispravnost granata. Dok se privedeni ne ispitaju niko ne može dati pouzdanu informaciju kome su bile namijenjene granate i da li je postojala opasnost za njemačke građane.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.