Vlada KS ocijenila komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića: Ne zadovoljava

Vijesti 28. feb 201913:24 > 13:43
N1

Na današnjoj sjednici Vlada Kantona Sarajevo ocijenila je rad komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića kao nezadovoljavajućim. Kako nam je potvrđeno, odluka je donesena jednoglasno i komesar ima pravo prigovora u roku od osam dana.

Sarajevski policajci danas su se okupili ispred zgrade Vlade KS kako bi iskazali podršku komesaru Haliloviću. Ranije je Nezavisni odbor negativno ocijenio rad komesara Halilovića. 

Halilović je uputio pismo Uredu visokog predstavnik, Delegaciji EU u BiH i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u kojem navodi da je prijedlog Nezavisnog odbora je neosnovan, ne zasniva se na činjenicama i objektivnim pokazateljima i ne korespondira s elementarnom logikom i istinom.

“Dužan sam, radi zaštite ličnog i profesionalnog integriteta, ali i dostojanstva preko hiljadu uposlenika Uprave policije koji su u ovakvoj ocjeni prepoznali sebe, odnosno uvidjeli relativiziranje vlastitog rada i rezultata koji su postignuti u zadnje dvije godine da i na ovaj način zaštitim Upravu policije od neprihvatljivih političkih i drugih pritisaka koji direktno ugrožavaju operativnu samostalnost Uprave policije zagarantiranu članom 5. stav (2) Zakona o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo”, stoji u pismu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad