Demanti Nihade Čolić nakon gostovanja Mehmeda Bajraktarevića na N1

Vijesti 04. mar 201911:31 > 11:50
N1

Mehmed Bajraktarević, član Saveza sindikata osnovnog obrazovanja i vaspitanja Kantona Sarajevo za N1 je govorio o kupovini srednjoškolskih diploma koju je razotkrio portal Žurnal, a između ostalog, govorio je o navodnim lažnim diplomama Elvira Kazazovića, ministra obrazovanja Kantona Sarajevo i njegove saradnice Nihade Čolić.

Podsjećamo, Bajrakterević je gostujući u emisiji Dan uživo emitovanoj sredinom januara, kazao da ”nas je svakako zadnji ministar obrazovanja Elvir Kazazović uništio, unazadio zadnjih 20 godina svojim neznanjem”.

‘On je jedan od tih koji ima lažnu diplomu. Ja imam svjedoka koji mi je rekao kako mu je namjestio doktorsku diplomu, uostalom pročitajte njegov nazovi doktorski rad pa ćete vidjeti da je on taj. Njegova prva saradnica Nihada Čolić isto tako ima diplomu koju je dobila zato što joj je sestra inspektorica pa je molila profesore, nažalost i ja sam bio jedan od tih. Ta žena nije položila dva ispita. Bez dana rada u školi ona postaje savjetnik ministra za obrazovanje i sad zadnjom podvalom pokušavaju da je stave za ministra PP zavoda i onaj čovjek traži da ona ostane. Žena koja nije provela nijedan školski čas u razredu ni u vrtiću. Nešto su je slali po Srebrenici da tamo nešto kao drži neka predavanja”, kazao je tom prilikom Bajraktarević.

Demanti Nihade Čolić prenosimo u cjelosti.

”Gostujući u Vašoj emisiji, Mehmed Barjaktarević je iznio niz neistina i neargumentiranih činjenica koje mogu narušiti moj profesionalni identitet, ugled moje porodice, kao i moj lični ugled kojeg gradim i kao profesionalac i kao majka i građanka Bosne i Hercegovine godinama.

Jedna od navedenih neistina je da u svom profesionalnom angažmanu nisam sticala radno iskustvo u školama, iako je provjerljivo da sam bila učitelj u nekoliko sarajevskih škola u Kantonu Sarajevo (Treća osnovna škola, OŠ “Hamdija Kreševljaković”, OŠ “Safvet-beg Bašagić”), moji učenici su već akademski građani, problematizirao je vjerodostojnost mojih diploma, iako sam završila dodiplomski, postiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu, iako sam trenutno doktorant iz oblasti poslovne psihologije, iako sam volonter i iako direktno radim sa djecom čija su prava ukinuta u školama u Republici Srpskoj (Konjević Polje) i, a istovremeno sam i uposlenica Ministartsva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a gdje nisam, nažalost mogla udovoljiti nezakonitim traženjima i zahtjevima Mehmeda Barjaktarevića, a koje su se odnosile na njegov radno -pravni status i njegov ponovni angažman kao direktora Osnovne muzičke škole Ilidža.

Shodno navedenom, kao i činjenici da sam kao majka morala svom punoljetnom sinu objašnjavati da su u Vašoj emisiji iznesene apsolutne neistine o njegovoj majci, kao i da mi je zbog navedenog ugroženo i zdravstveno stanje, iskreno Vas molim za Vašu reakciju”, piše u demantiju.

Kompletan razgovor Mehmedom Bajraktarevićem možete pogledati na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad