Enver Suljagić za N1: Prijavite neregularnu naplatu usluga taksija

Vijesti 21. mar 201913:00 > 13:26
N1

Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo taksi, pozvao je danas građane Sarajeva da prijave svaki pokušaj neregularne naplate usluga taksi prevoza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uz savjet da u tom slučaju ne napuštaju vozilo već da ispoštuju proceduru.

Kako je Suljagić kazao za N1, dosad nije zaprimljena nijedna regularna prijava.

”Imamo jasan stav i zbog spekulacija i podmetanja Sarajevo taksiju, mi smo zamolili Kantonalnu i Federalnu inspekciju da izvrše uvid na Aerodromu u Sarajevu. U posljednja dva dana radom inspekcije, oni neće da izađu javnost, utvrđeno je da na aerodromu ima 150 ‘divljih’ taksista i 200 kombija koji rade nelegalno, kradu vožnje, otimaju strankama torbe. Mi molimo i apelujemo građane koji osjete da im je naplaćeno više da ne napuštaju taksi vozilo nego da zovu inspekciju i policiju na lice mjesta”, rekao je Suljagić i dodao:

”Dosad nismo imali nijednu zaprimljenu regularnu prijavu. Prvi slučaj kojim se dokaže da je taksista naplatio više, taj taksista neće raditi više na štandu Aerodrom, a pokreće se inicijativa za oduzimanje dozvole za rad’‘, pojasnio je on.

Podsjećamo, nakon velikog broja žalbi građana i posjetilaca u Sarajevu na cijene koje naplaćuju taksisti na štandu sarajevskog aeredroma, Ministarstvo je od inspekcije tražilo da izvrši provjere i kontrolu, saopćio je danas Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

Detaljnije čitajte na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad