Novi dan: Gosti su Zlatko Miletić, Blogdan i Sanja Vlaisavljević

Vijesti 29. mar 201915:50 > 15:55
N1

I ove subote sa vama smo u Novom danu u terminu od 9 do 11 sati. Aktuelne teme i gosti i zanimljive priče iz svih diijelova Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta.

Jedno od političkih obilježja sedmice iza nas je konačna odluka Demokratske fronte da krene u pregovore za formiranje vlasti sa svim strankama na svim nivoima, a koja je uslijedila nakon sličnih odluka da se u pregovore ne ide. O razlozima ove odluke, za Novi dan govori generalni sekretar DF-a, Zlatko Miletić.

Napad vijećnika SDA općinskog Vijeća Novi Grad, Huse Ćesira na fotoreportera Žurnala jedan je od posljednjih primjera koji svjedoče o ugroženosti medijskih radnika u Bosni i Hercegovini. O (ne)postojanju sankcija, odnosu politike prema medijima i slobodi medija, za Novi dan govori Sanja Vlaisavljević, direktorica Centra za kulturu dijaloga.

“Smatraću da sam uspio u životu onda kada lažni moralisti, puritanci, ekstremni nacionalisti, homofobi i seksisti budu znali moje tekstove napamet i čitali ih svojoj deci.” – kaže Bogdan Stevanović, autor bloga “Blogdan”, mjesta koje čuva priče o ljudima, Srbiji, seksu, politici i crkvi. U posjeti Sarajevu, Blogdan ovog jutra i u studiju Novog dana.

“Slabosti pretvaramo u prednosti, opasnosti u izazove, a volontere u partnere. Dugoročni cilj je promjena stanja u kojem se nalazimo”. Ovo je moto udruženja “Pomozi.ba”, koje pomaže najugroženijim socijalnim kategorijama. Da dobrih ljudi ima i da volja i želja za pomoć drugima nisu izumrle, dokazuje i gest čovjeka koji je udruženju donirao 10 hiljada maraka. I ovo je naša tema.

Prezentacija projekta “Bogatstvo različitosti” koje KUD “Baščaršija” realizuje u saradnju sa Turističkom zajednicom KS održana je prije 2 dana. U Novom danu saznajte šta je predstavljeno i šta su aktivnosti ovog kulturno-umjetinčkog društva. Članovi KUD ”Baščaršija” gosti su Novog dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad