Lažno se predstavio kao policijski službenik pa od oštećenog uzeo novac

Vijesti 03. apr 201911:46 > 11:51
N1

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 16. marta 2019. godine, identifikovali su osobu S.F. (1986) sa područja opštine Tešanj, za koga postoji osnov sumnje da je 15. marta 2019. godine, sa putničkim automobilom marke „Audi A4“ presreo oštećenu osobu iz Doboja koja je upravljala putničkim automobilom marke „VW Golf 4“ te se lažno predstavio kao policijski službenik (presretač), te od istog tražio novac u iznosu od 50 KM u zamjenu da istom ne piše kaznu.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 1. aprila 2019. godine, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Tešanj, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Tešanj, izvršili su pretres kuće koju koristi osoba S.F, prilikom čega je pronađeno rotaciono svjetlo koje je korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela a koje će poslužiti kao dokaz u vođenju krivičnog postupka.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će biti dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Lažno predstavljanje“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad