Peđa Kojović i Damir Marjanović kandidati za predsjednika Naše stranke

Vijesti 13. apr 201916:05 > 16:14
N1

U Sarajevu je održana 12. redovna sjednica Glavnog odbora Naše stranke na kojoj je razmatran niz dokumenata za pripremu Četvrtog izborno-izvještajnog Kongresa stranke. Utvrđene su liste kandidata za predsjednika i potpredsjednike Naše stranke.

Za predsjednika Naše stranke u idućem mandatu iz lokalnih organizacija pristigle su dvije nominacije. To su sadašnji predsjednik stranke Predrag Kojović i član aktuelnog Predsjedništva NS Damir Marjanović.

Tri potpredsjednika Naše stranke, delegati Kongresa će birati između osam kandidatkinja i kandidata: Irma Baralija, Omer Berbić, Mirsad Čamdžić, Alen Girt, Vibor Handžić, Srđan Mandić, Nasiha Pozder i Zdravko Radošević.

“Kao što je utvrđeno na prethodnoj sjednici Glavnog odbora održanoj 16. marta, Četvrti izborno-izvještajni kongres će se održati 18. maja 2019. godine u prostorijama poslovnog centra Unitic u Sarajevu s početkom u 10:30 časova. Na današnjoj sjednici je usvojena informacija o broju delegata na Kongresu, a utvrđene su i liste kandidata za izbor članova Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, te liste kandidata za izbor predsjednika i tri potpredsjednika Naše stranke”, piše u saopštenju Naše stranke.

Glavni odbor potvrdio je još i listu od 25 kandidata za pet članova Nadzornog odbora, kao i 18 kandidata za Sud časti. Utvrđena je i lista od 102 kandidata za novi saziv Glavnog odbora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad