Poruka iz Visokog: Kako trošiti novac od putarina

Vijesti 03. maj 201920:57 > 21:00
N1

Načelnica Visokog Amra Babić pozvala je premijera Vlade Zeničko-dobojskog kantona i nadležne institucije da u okviru svojih nadležnosti koje su propisane Zakonom o cestama Federacije BiH, a koje se odnose na upravljanje, građenje, rekonstrukciju, održavanje i zaštitu regionalnih cesta osiguraju implementaciju projekata rekonstrukcije i modernizacije regionalnih putnih pravaca na području općine Visoko.

Kako je istaknuto u pozivu radi se o putnim pravcima 443 – Visoko –Kiseljak; R 445 Kakanj – Visoko – Ilijaš; uz napomenu da su dio regionalnog putnog pravca R 445 ulice Branilaca, Sarajevska i Kakanjska; a regionalnog putnog pravca R 443: Kralja Tvrtka, Mule Hodžića i Gornje Rosulje.

U pozivu se ističe kako je postojeće stanje na regionalnim putnim pravcima loše sa izraženim udarnim rupama, te nedostatkom saobraćajne signalizacije i opreme što za posljedicu ima veliki broj saobraćajnih nezgoda sa lakšim i težim tjelesnim posljedicama, kao i smrtnim ishodom.

”Napominjemo da su nezaštićene raskrsnice regionalnih i lokalnih cesta kao i prilazi školama. Sve do sada provedene aktivnosti na povećanju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju Općina Visoko je finansirala iz vlastitih sredstava. Smatramo da općina Visoko kao najveći izvoznik u ZDK zaslužuje značajnija ulaganja Vlade ZDK u regionalne ceste koje predstavljaju najvažnije saobraćajnice u gradu Visokom i cijeloj općini”, saopćeno je iz Press službe Općine Visoko.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad