Sead Đulić, Haris Plakalo, Alma Kratina i Ziyah Gafić u Novom danu

Vijesti 08. maj 201914:15 > 14:34
N1

U Novom danu sutra gledajte: Sarajevo je domaćin jednog od najznačajnijih događaja u posljednje dvije decenije, godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj. I sutra govorimo o EBRD-u, uživo prenosimo panel o investicijskim perspektivama BiH.

Širom Evrope obilježava se Dan pobjede nad fašizmom. Kako se obilježava u BiH? Da li je pobijeđen? Da li se danas antifašistička borba neutralizira? Gost Novog dana Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a BiH.

Devetog maja 1950. Robert Šuman je predstavio svoj prijedlog kreiranja organizovane Evrope. Ovaj prijedlog, poznatiji kao “Šumanova deklaracija”, smatra se početkom kreacije onoga što je danas poznato kao Evropska unija. Kako će se Dan Evrope obilježiti u BiH? Gost Novog dana je Haris Plakalo, generalni sekretar Europskog pokreta u BiH.

Albanija je domaćin sedmog samita Brdo-Brijuni procesa u Tirani. Ovogodišnji samit ima za cilj da prenese čvrste aspiracije zemalja učesnica da se integriraju i pridruže Evropskoj uniji. Uživo smo u Tirani.

Za 13. i 14. maj zakazane su sjednice Parlamenta FBiH. Tematska o situaciji sa migrantima u BiH, vanredne o formiranjima rezervnih sastava, te o prijedlogu donošenja Rezolucije povodom pravosnažnih presuda ratnim zločincima. Gošća Novog dana Alma Kratina, Zastupnica u Parlamentu FBiH iz reda Demokratske fronte.

Prvi festival fotografije i vizualnog novinarstva počinje sutra u Sarajevu i traje do 11. maja. Festival slike će predstaviti svjetski priznate fotografe, njihove radove, razgovore sa njima. Ziyah Gafić, fotograf, govori sutra za Novi dan.

Do 15. maja traju prijave za žensku DM utrku. O detaljima prijava, uslovima takmičenja, ciljevima govorimo sutra u Novom danu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad