Sarajevo: FKKSS zaposlio tri najbolja studenta kao asistente

Vijesti 01. apr 201508:54 > 09:05
N1

Uprava Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu je tri najbolja studenta zaposlila kao asistente na ovom fakultetu, a upravo oni bili su gosti Novog Dana.

Tri najbolja studenta iz Goražda, Sarajeva i Dervente dobili su stalno zaposlenje na mjestu asistenta na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Dekan Nedžad Korajlić je za N1 kazao da se uprava fakulteta na ovaj potez odlučila i provela ga iz svojih resursa, jer Vlada nije imala novaca za to.

Odlučili smo da iz vlastitih sredstava primimo tri asistenta, najbolja. To su tri zlatne značke. Vlada nije imala sredstava, pa smo iz svojih fondova izdvojili novac i zaposlili mlade. Osim toga, primili smo nekoliko volontera koji će imati osnovna primanja i sticati iskustvo u branši“, kazao je Korajlić za N1.

Nerma Halilović je jedna od tri studenta, zajedno sa kolegama Adnanom i Sandom. 

Ja sam zahvalna na prilici i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. Ovo je odlična prilika“, kazala je Halilović.

Drago mi je da je neko prepoznao potrebu da zaposli mlade“, kazao je njezin kolega Adnan, dok je Sandra Korajica iz Dervente kazala da u današnje vrijeme ovakva prilika ima još veći značaj.

Ovo nam znači mnogo posebno u današnje vrijeme kada mladi sve teže dobijaju poslove i idu van države“, kazala je ona.