Civilna zaštita Sarajevo: Sve su rijeke u koritima

Vijesti 14. maj 201910:15 > 10:18
N1/Ilustracija

Iz Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite Sarajevo u utorak ujutru kazali su da za sada nema opasnosti od izlijevanja rijeka na području kantona.

“Prema izvještaju iz opštinskih službi civilne zaštite na području Kantona Sarajevo, s presjekom jutros u sedam sati, svi vodotoci na području KS su u svojim koritima. Dakle, nije došlo do izlijevanja rijeka i potoka. Pratimo vodostaje, ekipe opštinskih službi civilne zaštite su na terenu i prate situaciju. Ukoliko bude bilo potrebe preduzeće mjere iz zakonskih okvira djelovanja”, kazali su iz Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite Sarajevo.

Prema podacima Agencije za vodno područje rijeke Save, vodostaj rijeke Bosne u utorak oko osam sati bio je 47,5 centimetara na Vrelu Bosne, 117 cm u Osjeku, 124 cm u Otesu i 271 cm u Butilama. Nivo rijeke Zujevine u Blažuju je bio je 124 cm, Dobrinje u Doglodima 79 cm, Miljacke kod Vodoprivrede 73 cm i Željeznice na Ilidži 96 cm.

U Sarajevu se za danas predviđa pretežno oblačno vrijeme s kišom.

Tokom dana padavine će slabiti i postepeno prestati. Dnevna temperatura iznosit će oko devet stepeni Celzijuza, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad