FUCZ: U opadanju nivoi rijeka, na nekoliko područja pokrenuta klizišta

Vijesti 17. maj 201911:22 > 11:23
FUCZ

Vodostaji rijeka u Federaciji Bosne i Hercegovine koje su prethodnih dana bile u porastu i prelazile kritične tačke, u opadanju su.

Vodostaj rijeke Une u Bihaću jutros je iznosio 60 centimetara, a kritična tačka je 100.

Vodostaj Sane u Sanskom Mostu jutros je iznosio 255 centimetara, a jučer 309.

I na području općine Ključ vodostaji rijeke Sane i Sanice i dalje su u opadanju. Međutim, još uvijek je poplavljeno priobalno poljoprivredno zemljište.

I vodostaj rijeke Save je u opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton.

Vodostaj rijeka i svih vodenih tokova na području Zeničko-dobojskog kantona je normalan.

Zbog kiše koja je padala proteklih dana na području Kantona 10, sve rijeke i potoci su nabujali, ali za sada nema opasnosti od poplava.

U naselju Gornja Orahovica, općina Gračanica, registrovana je reaktivacija starog klizišta. Klizište je na poljoprivrednom zemljištu i ne ugrožava stambene niti infrastrukturne objekte. U toku dana ekipa OSCZ Gračanica će radi utvrđivanja stanja obići klizište.

I na području Bihaća prijavljena su dva klizišta u MZ Vrsta, naselje Gornji Rekići. Klizište je prijavljeno i u Velagićima, na području općine Ključ. Pojavilo se na lokalnom putu, pored kuća.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad