GSS: Konkurs za nove spasioce

Vijesti 21. maj 201909:50 > 09:55
N1

Upravni odbor Gorske službe spašavanja stanica Sarajevo objavio je konkurs za prijem novih članova.

U opisu poslova spasioca navedena je zaštita i spašavanje ljudi, dobara i okoliša, sprečavanje nesreća, provođenje preventivnih mjera, te promicanje zdravog i sigurnog načina života. Također, kako ističu, poželjno je, te nije eliminatorno da kandidati nisu mlađi od 18 godina, ni stariji od 35 godina, da su članovi sportskog društva/kluba.

Potpisan prijavni obrazac se dostavlja isključivo elektronskim putem na e-mail: [email protected].

Rok za podnošenje prijava je do 3. juna 2019. godine do 12 sati.

Gorska služba spašavanja (GSS) – stanica Sarajevo je vertikalno ustrojeno, dobrovoljno, stručno i nestranačko udruženje koje na bazi dobrovoljnosti okuplja gorske spasioce čiji su osnovni ciljevi sprječavanje nesreća, spašavanje i pružanje prve medicinske pomoći u planini i na drugim nepristupačnim područjima i u izvanrednim okolnostima kod kojih pri spašavanju i pružanju pomoći treba primijeniti posebno stručno znanje i tehničku opremu sa svrhom očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine.

Više informacija potražite ovdje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad