Pozder: Javašluk u energetskom sektoru je doveo do poskupljenja

Vijesti 23. maj 201912:42 > 14:22
N1

Nasiha Pozder, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH govorila je o sjednicama Parlamenta FBiH, radu njegovih delegata te o opravdanosti poskupljenja plina.

“Zadovoljna sam zaključcima koje smo usvojili. Ono čime sam nezadovoljna je rad Vlade, da nismo mi kao zastupnici inicirali ove tri tematske sjednice čini mi se da se ne bi ni susretali u Parlamentu. Od redovnih sjednica, imali smo jednu. To govori prilično o neradu i uspavanosti Vlade FBiH. Kada govorim o radu nas zastupnika rekla bih da sam zadovoljna, budući da držimo bar taj privid rada”, kazala je Pozder.

Nasiha Pozder istakla je kako su u planu još dvije tematske sjednice vezane za energetski sektor i poskupljenje plina u FBiH. Drugu, inicirala je ona i Damir Mašić, šef kluba zastupnika SDP-a, istakavši kako su nezadovoljni iščekivanjem odgovora od BH-Gasa:

“Ne ponuditi nijedan valjan argument ili razlog za poskupljenje a krenuti sa poskupljenjem od 30% je neodgovorno prema građanima. Od 100 ukupne distirbucije plina u BiH, čak 75% tog energenta ide u Kanton Sarajevo. Građani KS će ovo poskupljenje podnijeti u najgorem omjeru.”

“Želimo da ukažemo na činjenicu da prethodne dvije godine se nije ni razmatrao izvještaj o radu BH-Gasa. Dakle, najavljujete poskupljenje a pri tome Parlament FBiH nije ni raspravljao o vašem radu, odnosno neradu. Upravo taj javašluk u ovom energetskom sektoru je i doveo do poskupljenja. Ne čini se da je realno poskupljenje od 30%”, dodala je Pozder.

Istakla je da, kako kaže, zbog njihovog nerada mi (građani) dugujemo veliki iznos novca te da vraćamo kredit za stvari koje još uvijek nisu u funkciji.

Kako je komentarisala sigurnosnu situaciju u BiH, formiranje rezervnog sastava policije u RS i druge aktuelne političke teme možete pogledati u videu kompletnog razovora.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad