Mostar: Pljačkaši savladali zaštitara i ''raznijeli'' bankomate

Vijesti 24. maj 201910:21 > 10:26
Ilustracija

Prava drama odvijala se rano jutros u Bišće Polju kod Mostara gdje je grupa naoružanih razbojnika savladala zaštitara, a potom ''raznijela'' bankomat i odnijela novac.

Kako je saopšteno iz MUP-a HNK, u Policijsku stanicu Mostar Centar prijavljeno je događaj, a nakon prijave, na mjesto događaja odmah je upućena patrola policije koja je u Tržnom centru Robot zatekla zaštitara.

Zaštitar je patroli kazao da je, oko 2,15 sati, pred kapiju TC Robot došlo više nepoznatih maskiranih osoba koja su uz prijetnju vatrenim oružjem od njega tražile da im otvori kapiju, nakon čega su ga odveli u drugi kraj zgrade, a bankomate raznijeli.

Počinioci su se nakon toga udaljili se u nepoznatom pravcu. Obavještene su sve patrole policije na terenu, upoznat nadležni tužitelj, te preduzete potrebne mjere, saopćeno je iz policije.

Istraga je u toku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad