"Biser mora", tradicionalna međunarodna gastronomska manifestacija, u Supetru na ostrvu Braču (Hrvatska) deseti put je okupila blizu 250 kuhara iz 12 zemalja.
Kako javlja Anadolija, učesnici iz Bosne i Hercegovine, profesionalni kuhari i članovi Udruženja gastronoma Gastro kutak Dragan Šljivić i Igor Božić i ove godine su ostvarili izvanredan uspjeh na ovom događaju i na pravi gastro način predstavili BiH.
Igor Božić, specijalista za pripremu rižota i jela od srdele, osvojio je zlato, dok mu je u kategoriji jela od iznutrica pripalo srebro.
U kategoriji pripreme vegetarijanskog i jela od janjetine, te pripremu iznutrica Dragan Šljivić osvojio je zlato, a za jelo od srdela srebro.
U timskom takmičenju sa Nijazom Hadžiabdićem i Igorom Božićem u kategoriji “Nacionalna kuhinja”, Šljiviću je opet pripalo srebro, a u konačnom poretku bh. kuhar bio je drugi.