Jukić nakon sjednice: "Ostala sam dostojna sebi, a kolege neka se zapitaju"

Vijesti 19. jun 201913:21 > 13:26
N1

Četiri člana bošnjačke nacionalnosti su tražili zajedničko saopćenje i tražili su petog člana koji je isto Bošnjak, a ne od drugih koji su Srbi ili Hrvati. Jasno je da se radilo o jednom krugu, jedne nacionalnosti. To ne doprinosi radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća-a niti drugih institucija koje su povezane i ako pada VSTV padaju i sve druge institucije, kazala je danas Ružica Jukić, dopredsjednica VSTV-a.

“Ja ću prezentirati sve ono o čemu sam dala izjavu, ali na mjestu koje je nadležno. Ovo saopćenje Tužiteljstva ja prvi put čujem, ali vjerovatno… Četiri člana bošnjačke nacionalnosti su tražili zajedničko saopćenje i tražili su petog člana koji je isto Bošnjak”, kazala je Jukić.

Dodala je da se “radilo u jednom krugu”.

“Jasno je da se radilo o jednom krugu, jedne nacionalnosti. To ne doprinosi radu VSTV-a niti drugih institucija koje su povezane. Ja kao dopredsjednica, imam pravo da odgovorim zvaničnima koji su meni odgovorili putem web stranice. Rekla sam da je to moje mišljenje”.

“Nadam se da ćemo izaći iz ovoga svega, ali činjenica je da se dešavaju neke stvari koje ne idu u prilog zajedništvu. Članovi Predsjedništva su pokazali da ambasade vode politiku svega, pa i pravosuđa. Ja sam ostala dostojna sebi, a kolege neka se pitaju zbog čega prikrivaju takve stvari. Da nije ovako kao što govorim ja bih vjerovatno nestala sa Zemlje”.

“Ja ne želim da novinari istražuju nešto, istražite na svoj način. Istražite, ali ne da vam ja dam informaciju. Ne želim da ljude dovedem u situaciju da razmišljaju o sigurnosti”, istakla je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad