U Bosni i Hercegovini razvijena posebna vrsta šampona za pse

Vijesti 25. jun 201912:10 > 12:14
Pixabay (ilustracija)

Helena Kreća iz Novog Grada, Sanja Kojić iz Srpca i Đorđe Kokošar iz Šipova su, uz mentorsku podršku Fondacije "Mozaik", razvili poslovnu ideju - proizvode praškasti šampon za pse, a uskoro će registrovati firmu.

“Za pravljenje šampona imali smo pomoć tehnologa i farmaceuta. Sastojci su 100 odsto prirodni. Koristimo kukuruzni skrob, sodu bikarbonu i esencijalno ulje lavande”, rekla je Kreća.

Ona je navela da je upotreba praškastog šampona “Petvet” jednostavna – nakon nanošenja prašak se utrlja kružnim pokretima ruke, nakon čega se dlaka psa iščetka.

Do sada su reagovanja naših kupaca pozitivna. Imamo prodaju posredstvom društvenih mreža i u potrazi smo za distributerima za tržište BiH”, kaže Kreća.

Od ideje do realizacije radili su dvije godine, a u planu su praškasti šampon na bazi ulja čajevca i ulja peperminta.

Razmišljaju i o proizvodnji tečnog šampona za pse, melema za šape i spreja protiv zadaha pasa. Kreža je rekla da će u preduzeću koje će biti registrovano u naredna tri mjeseca Fondacija “Mozaik” imati 51 odsto udjela.

Ona je pojasnila da je veza sa Fondacijom “Mozaik” iz projekta Omladinske banke koji se realizuje i u ove tri lokalne zajednice.

Svoj dio mi planirano ispuniti društvenim angažmanom. U planu su nam prihvatilišta za pse, da li ćemo dati novčanu pomoć, šampone ili raditi. Mislimo da treba promijeniti svijest građana u vezi sa napuštenim psima. Nisu problem psi, već njihovi vlasnici koji više ne žele da se brinu o njima”, kaže Kreća.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad