Novi direktor ZOI'84 ukinuo besplatne karte političarima i VIP parking

Vijesti 27. jun 201911:57 > 12:03
Anadolija

Novi vršilac dužnosti direktora kompanije ZOI'84 Kenan Magoda odlučio je ukinuti praksu podjele besplatnih godišnjih ski karata u okviru reprezentacije ili na bilo koji drugi način, te ukinuti tzv. VIP parking na Bjelašnici.

Uvidom u dosadašnje poslovanje, Magoda je uočio da je ova pojava ranijih godina bila veoma prisutna po kriteriju prijateljstva, porodičnih i poslovnih veza, stranačke pripadnosti i očigledne zloupotrebe, te je u okviru seta odluka koje za cilj imaju uvođenje reda u preduzeću odlučio povući ove poteze, saopćeno je iz ZOI'84.

”Prema informacijama sa kojim raspolažem, besplatne Ski karte su najčešće dobijali oni koji imaju najviše, a to su političari, privrednici i druge osobe bliske upravnim strukturama. Toga više neće biti. Ako žele da skijaju neka kupe kartu, bar oni to mogu priuštiti. Pozivam sve one koji su ranijih godina imali besplatne godišnje Ski karte da ih za narednu sezonu kupe i tako pomognu našem preduzeću. Kao direktor, svojim primjerom kupovine godišnje ski karte ću pokazati da je vrijeme dodvoravanja moćnicima preko leđa ZOI'84 završeno”, izjavio je Magoda.

Odlučio je i da dio parkinga namijenjen “probranim i zaslužnim”, u javnosti poznatom kao VIP parking, od sada bude dostupan za sve posjetioce Bjelašnice.

Garantirano parking mjesto će imati Hitna pomoć, GSS, Policija, kao i dostavna vozila u skladu s pravilima, a svi ostali će biti jednaki. Niko, uključujući i direktora ZOI’84, nema pravo na privilegiju da ima obezbjeđen parking na samoj stazi. Ja ću plaćati parking i zahtjevaću da to rade i ostali”, podvukao je Magoda.

Dodao je da preduzeće preuzima u veoma teškoj situaciji, kako finansijskoj, tako i kadrovskoj, te naglasio da pored svega toga nema sumnje da će uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo, ali i brojnih poštovalaca bh. olimpijskih planina i borilišta, uspjeti u relativno kratkom periodu napraviti krupne iskorake.

Navodi da će jedan od ciljeva ZOI'84 biti da po uzoru na moderna skijališta u bližoj okolini i regiji, u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo, kreira programe koji će omogućiti skijanje onima koji nisu u finansijskoj mogućnosti za to, a pod tim se prije svega misli na učenike.

”Iako moramo biti tržišno orjentisani, ne smije se zaboraviti realnost da u olimpijskom gradu Sarajevu živi veliki broj onih kojima olimpijske planine i sve ono što one mogu ponuditi bilo u ljetnom ili zimskom periodu nisu dostupne. Želja nam je i namjera to promjeniti”, rekao je Magoda i dodao da se u tu svrhu može iskoristiti dio novca od kupovine godišnjih Ski karata za koji očekuje da će poslije ove odluke biti značajno veći.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad