Policija poziva građane ukoliko imaju saznanja o lešu pronađenom u Tari

Vijesti 28. jun 201909:00 > 09:04
Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave Foča su po prijavi građanina koji je 27. juna 2019. godine oko 12,15 sati uočio u rijeci Tari u mjestu Brštanovica, opština Foča, nepoznato beživotno tijelo.

Na mjesto nesreće izašla je uviđajna ekipa zajedno sa ljekarom mrtvozornikom, koji je je konstatovao da se radi o beživotnom muškom tijelu krupnije konstitucije. O događaju je obavješten dežurni tužilac, a uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Policijske uprave Foča.

Pronađeni leš je uz saglasnost dežurnog nadležnog tužioca Okružnoj javnog tužilaštva Trebinje prevežen u mrtvačnicu u Univerzitetsku bolnicu u Foči, gdje će se izvršiti obdukcija radi tačnog utvrđivanja uzroka smrti i izuzimanja DNK-a za analizu i utvrđivanje identiteta leša.

Policijska uprava Foča poziva građane ukoliko imaju bilo kakvih korisnih saznanja kako bi se beživotno muško tijelo identifikovalo, informacije prijave lično najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona „122“ ili na broj 058/210-794.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad