DF: Poziv Bh. bloku da se ogradi od napada SDP-ovih zvaničnika na OSA BiH

Vijesti 02. jul 201917:41 > 17:45
N1

"Demokratska fronta poziva tzv. Bh.blok da se odmah ogradi o kontinuiranih napada pojedinih SDP-ovih zvaničnika na Obavještajno sigurnosnu agenciju BiH, koji su očito u funkciji jačanja proruske i anti - NATO koalicije u BiH predvođene Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem", saopćeno je danas iz DF-a.

Ostatak saopćenja prenosimo u cjelosti:

“DF smatra da tzv. Bh.blok više nema prostora za šutnju, pogotovo uzimajući u obzir to što pojedini zastupnici Naše stranke i SDP-a ne samo da u interesu SNSD-a i HDZ-a napadaju OSA-u nego i otvoreno obmanjuju javnost sa tvrdnjama da o NATO integracijama BiH ne postoji dogovor, iako u vezi s tim postoje davno usvojene odluke i zakoni od strane institucija Bosne i Hercegovine.

Ovakvim napadima i nepoštivanjem institucija Bosne i Hercegovine, tzv. Bh.blok ugrožava sigurosnu perspektivu BiH koja je bitan element suvereniteta države Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi pozivamo lidera Bh.bloka Predraga Kojovića da obuzda pomenute napade na institucije koji dolaze iz Bh. bloka ili da javno ustvrdi da je to zvanična politika te političke organizacije”, navodi se u saopćenju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad