Poruke iz Aluminija: Po svemu sudeći smo izgubili ovu kompaniju za našu djecu

Vijesti 03. jul 201913:46 > 13:53
N1

Dražen Pandža, v.d. direktora Aluminija, kazao je na današnjoj pres-konferenciji da će ova kompanija od petka poslije ponoći najvjerovatnije prestati sa radom.

“Možemo biti u ovom momentu tužni i da kažemo da smo po svemu sudeći izgubili ovu kompaniju za našu djecu i za naše unuke”, kažao je Pandža na početku obraćanja.

“Od subote 00:01 sati najveća vjerovatnost je da ova firma neće raditi i da će prestati sa radom. Sav neki trud koji smo uložili zadnjih mjeseci, nažalost, nije urodio plodom. Dali smo sve od sebe, borili smo se i u ovom momentu moramo biti otvoreni i reći da nakon subote ne vidim što i kako dalje. Situacija je dramatična”, naveo je on.

Kazao je da je moguće da se neko čudo desi.

“Nažalost, nakon svih kriza sa kojima se ova firma susretala, i ova uprava i prethodne, dovedeni smo pred zid, ne možemo dalje. Nedostaje sirovina, rezervnih dijelova, cijena električne energije je otišla u neslućene visine i mi to ne možemo pratiti”, istakao je.

Kazao je da je sve pokušano i da su se nadali najboljem.

“U ovom momentu ne vidimo kako dalje”, kazao je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad