Migrant iz Irana nastupa pod zastavom BiH: Svaku sekundu mislim na svoj cilj

Vijesti 04. jul 201908:38 > 10:48
N1

Karoo Mahmoud Giyahi je migrant iz Irana koji se bavi kick boxom. Živi u Sarajevu i bori se za Kik boks klub Gazija. Karoo želi ostati u BiH a za N1 je govorio o svom putu iz Irana do BiH, izazovima s kojim se suočava te kako mu se dopada život ovdje.

Prije otprilike osam ili devet mjeseci imao sam takmičenje u Turskoj, nakon tog takmičenja odlučio sam da se ne vraćam u Iran. Kupio sam kartu za Beograd u Srbiji i odatle sam poslije dva mjeseca došao u Sarajevo”, objasnio je Karoo svoj put do BiH te i zašto je došao ovdje:

U Iranu nisam mogao naći neke prilike za moj napredak, moj dalji razvoj, bavim se sportom od svoje sedme godine, potrudio sam se da nađem neku bolju priliku za sebe, zbog toga sam došao ovdje.”

Siguran je Karoo da će u BiH uspjeti da ostvari svoje snove.

“Ako u nekoj zemlji pružite priliku nekome da se razvija u onome što on želi, što može onda sam siguran da se to može i ostvariti. Uvjeren sam da je ovo ovdje mjesto gdje ću moći naći dobru priliku da se razvijam. Drago mi je što sam upoznao ljubazne ljude, posebno trenera sa kojim radim. Nadam se da ću osvojiti medalje za BiH”, kazao je Karoo Mahmoud Giyahi.

U Kick boks klub Gazija došao je slučajno, kako je Karoo kazao “sudbina”. Dok je bio u Sarajevu i živio na ulici pomogao mu je slučajni prolaznik i odveo ga kod trenera kik boks kluba Gazija.

“Kontaktirao je Harisa Bibera, rekao je ima jedan momak on bi želio da trenira ovdje, on je to prihvatio i tako je krenulo”, kazao je Giyahi.

Pod zastavom BiH, Karoo se već jednom borio, a čvrsto vjeruje da će u BiH donijeti veliki uspjeh:

“Siguran sam da ću ostvariti uspjeh ovdje, ja se jako trudim. Provodimo sate u teretani, na treningu. Ja sam sebi postavio pitanje zašto sam ovdje. Svaku sekundu moram da mislim na ono što je moj cilj, mislim da mogu i bolje da napredujem i da mogu ostvariti značajno mjesto za BiH ukoliko budem imao podršku.

Istakao je kako je BiH mirna zemlja, da su ljudi ljubazni prema gostima i vole da se druže i izlaze. No, on ne voli često da izlazi u grad jer je kako je kazao posvećen treningu i uspjehu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad