Trebinje: Apel građanima da ne obavljaju aktivnosti u blizini Trebišnjice

Vijesti 04. jul 201913:51 > 13:53
N1/Ilustracija

Javna ustanova "Ekologija i bezbjednost" Trebinje apelovala je da stanovništvo u nedjelju, 7. jula, ujutro na obavlja nikakve aktivnosti u blizini rijeke Trebišnjice jer će privremeno biti prekinuto ispuštanje vode sa brane Gorica i nivo vode će se smanjiti.

Prekid će trajati od 7 do 9 časova, kada će početi ponovno postepeno ispuštanje vode u riječno korito do maksimalnog protoka od 45 metara kubnih u sekundi, što će za posljedicu imati ponovno podizanje nivoa rijeke, naveli su iz ove ustanove.

“Apelujemo da svi korisnici vode i stanovništvo koje boravi na rijeci i oko korita rijeke, zbog lične sigurnosti i mogućih nepredviđenih okolnosti, u ovom periodu ne obavljaju nikakve aktivnosti u blizini riječnog korita i u samom koritu rijeke”, istakli su iz Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost”.

U saopštenju se dodaje da će ispuštanje vode u korito Trebišnjice sa brane Gorica biti prekinuto zbog potrebe redovnog održavanja kola za navodnjavanje i zahvata za pumpne stanice.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad