Policija otkrila dvije laboratorije za vještački uzgoj skanka (VIDEO)

Vijesti 16. jul 201909:27 > 09:32
Fena

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a uz asistenciju Policijske uprave Banjaluka sproveli su na širem području Grada Banjaluka operativnu akciju kodnog naziva "Unikat" u okviru koje su pronađene dvije laboratorije za vještački uzgoj opojne droge skank.

U okviru ove akcije slobode su lišene četiri osobe: N.D., S.Š., D.D. i T.D. koji se sumnjiče da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe izvršili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama“, na način da su opojnu drogu skank proizvodili na području Banjaluke, te je dalje distribuirali i prometovali ka zemljama Evropske unije.

Prilikom pretresa koji su izvršeni u ovim aktivnostima kod lica S.Š. pronađena je automatska puška, manja količina eksploziva, kao i određena količina falsifikovanih dokumenata, te će protiv njega biti podnesen izvještaj i za postojanje osnova sumnje da je izvršio KD “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima“ i „Falsifikovanje isprava“.

U toku je kriminalistička obrada osoba lišenih slobode, koji će danas uz izvještaj o počinjenim djelima biti predati nadležnom tužilaštvu. Istovremeno, u toku je i demontaža laboratorija za vještačku proizvodnju skanka u okviru čega će biti izvršeno i vaganje opojne droge skank koja je nađena na tim lokacijama, saopšteno je iz MUP-a RS.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad