Žuljević: Nešto se krupno iza brda valja

Vijesti 22. jul 201908:50 > 08:56
N1

Aner Žuljević, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije, na svom Facebooku profilu danas je objavio da je dokument u kojem, kako je naveo, DERK obavještava NOS i Elektroprenos ''na značajno povećanje broja ispada pojedinih elemenata prenosnog sistema''.

On se zapitao zašto se institucije međusobno ispituju o problemima iz svoje nadležnosti da bi, potom, uslijedila saopštenja koja ne odgovaraju istini.

Da ne govorim kako imamo informacije da nam je “krepao” transformator od 220 kv na Culama koji je očigledno bio pod neprirodnim opterećenjem, a zamjena istog je višemilionska što je manji problem naspram činjenice šta to znači za (ne)stabilnost sistema.

Postavljam pitanje: zašto se institucije međusobno pitaju o problemima iz svoje nadležnosti, pa onda izdaju saopštenja koja ne odgovaraju istini?

Očigledno je da se nešto krupno iza brda valja, a vrijeme će pokazati ko se sve i zašto upetljao da na ovaj način kontaminira struku, dezinformiše javnost i omalovažava pojedince koji žele samo promociju istine u javnosti’‘, napisao je on.

Podsjećamo, isporuka električne energije Aluminiju je obustavljena 10. jula. Radnici su nakon prestanka proizvodnje u nekoliko navrata protestovali i blokirali lokalne saobraćajnice. Županijsko tužiteljstvo Mostar potom je saopćilo da su formirani predmeti u nekoliko slučajeva prijava nezakonitosti u ovom preduzeću.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad