''U Drvaru odjeknulo prvo 'ne' njemačkom okupatoru''

Vijesti 27. jul 201914:21 > 14:22
N1

U Drvaru je polaganjem vijenaca na spomenik žrtvama fašističkog terora počelo obilježavanje 27. jula, Dana opštine.

Vijence su položili izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević, generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, predstavnici ruskih gradova Olenegorsk, Murmansk i Mončegorsk, opštine Drvar i Fonda za pružanje pomoći izbjeglim i raseljenim licima iz Novog Sada.

Na spomenik žrtvama fašističkog terora vijence su položile i delegacije opštinskih odbora SNSD-a Drvar, DNS-a i SNS-a, predstavnici Udruženja Drvarčana iz Novog Sada, Boračke organizacije Istočni Drvar, te udruženja proisteklih iz Drugog svjetskog rata.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić podsjetila je u obraćanju prisutnima da je u Drvaru 1941. godine odjeknulo prvo “ne” njemačkom okupatoru i njegovim slugama.

“Ovo je svečan dan za Drvarčane, ali je i tužan što je oštećeno spomen-obilježje palim borcima u Drugom svjetskom ratu i to 1996. godine, nakon što je Drvar pripao Federaciji BiH”, rekla je Runićeva.

Svečana sjednica Opštinskog vijeća zakazana je za 13.00 časova, a za 17.00 časova svečana akademija na kojoj će biti dodijeljena priznanja zaslužnim pojedncima, udruženjima i kolektivima.

Za počasnog građanina Drvara proglašen je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a opštinsku plaketu u njegovo ime primiće Nikola Selaković.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad