Armin Aljović za N1: Novi uslovi Bakira Izetbegovića

Vijesti 01. aug 201907:14 > 07:16
N1

Armin Aljović, urednik u Agenciji Patria, kazao je danas za N1 da još uvijek nije jasno šta će se na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni dešavati na jesen.

Govoreći o opciji za novu većinu u Parlamentu Bosne i Hercegovine te eventualno novi saziv Vijeća ministara bez Saveza nezavisnih socijaldemokrata, gost N1 je kazao da je Bakir Izetbegović sada ”dao neke nove uslove”.

”Dodik prijeti da ukoliko se Izetbegović odlući da sa Šarovićem i PDP-om formira vlast – da bi on mogao povući radikalne poteze. Da li ima kapaciteta da se formira vlast sa SDS-om, to ćemo vidjeti. Gospodin Izetbegović je dao neke svoje uslove što je opet neka druga priča. Nudi se neki drugi plan za NATO put Bosne i Hercegovine”, komentarisao je Aljović.

On je za N1 jutros govorio i o prašini koja se u regiji digla nakon navodne izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o ”militantnom islamu u BiH”, stanju u Aluminiju kao i ostalim aktuelnim temama.

Podsjećamo, predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović ponudio je lideru Saveza nezavisnih socijaldemokrata Miloradu Dodiku, da prihvati redukovani Godišnji nacionalni program, a da put Bosne i Hercegovine ka NATO integracijama bude predmet nekih kasnijih pregovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad