Dragan Milnović i Laura Dauffenbach pobjednici skokova "Bentbaša cliff diving"

Vijesti 03. aug 201916:47 > 16:53
N1

Sportsko-turistička manifestacija “Bentbaša cliff diving 2019” u skokovima u vodu danas je peti put održana na sarajevskoj Bentbaši na rijeci Miljacki.

Sedamnaest takmičara i dvije takmičarka iz četiri države – Srbije, Slovenije, SAD i BiH nastupilo je u dvje discipline – tradicionalnim skovima “lasta” i figurativnim skokovima – high diwing.

Skokovini su izvođeni sa improvizirane platforme visine 18,5 m, a dubina Miljacke na prostoru gdje su izvođeni skokovi ispod brane bila je između 3,5 i 4 m.

Prvo mjesto u konkurenciji 11 takmičara u skokovima “lasta” osvojio je Dragan Milnović iz Užica, drugi je bio Sanjin Zejnilagić iz Sarajeva, a treći Danko Dangubić iz Konjica.

U figurativnim skokovima – high diwing najbolja je bila Amerikanka Laura Rose Dauffenbach, drugi je bio Marko Pavlović iz Kragujevca, a treći Slovenac Aleš Karničnik.

U revijalnom dijelu programa specijalni gosti takmičenja bili su trostruka prvakinja Red Bull Cliff Divinga, osvajačica zlatne medalje sa nedavno održanom svjetskom prvenstva u Južnoj Koreji i trenutno vodeća u ukupnom poretku Red Bull Cliff Divinga za 2019. godinu Rhiannan Iffland iz Australije, te Meksikanac Jonathan Paredes, svjetski prvak Red Bull Cliff Diving 2017. godine, osvajač bronzane medalje sa svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, pobjednik prvog takmičenja Red Bull Cliff Diving u Mostaru i trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku ovog takmičenja.

Organizator manifestacije bilo je Udruženje za promociju sporta i turizma “SporTur”, a generalni pokrovitelji bili su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Stari Grad.

Takmičenje je pratila reporterka N1 Žana Kezunović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad