Srebrenica: Besplatni udžbenici za djecu iz siromašnih porodica

Vijesti 20. aug 201911:07 > 11:09
N1

Opština Srebrenica obezbijediće za predstojeću školsku godinu besplatne udžbenike za učenike iz socijalno ugroženih porodica, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Bego Bektić.

Zainteresovanim porodicama iz ove kategorije upućen je poziv da prikupe određenu dokumentaciju kojom potvrđuju materijalni status i da podnesu zahtjeve za nabavku udžbenika njihovoj djeci o trošku opštine.

Prema Bektićevim riječima, izvjestan broj učenika dobiće udžbenike koje su đaci koristili prethodnih godina, a nedostajući broj udžbenika i novih izdanja opština će kupiti i dodijeliti na korištenje u predstojećoj školskoj godini.

Učenici koji dobiju ove udžbenike dužni su da ih vrate na kraju školske godine, da bi ih mogle koristiti i naredne generacije.

Bektić kaže da je prošle godine opština obezbijedila udžbenike za 100 osnovaca i srednjoškolaca iz ove lokalne zajednice i da je za tu namjenu utrošeno 10.000 KM.

Visina sredstava koja će ove godine biti izdvojena za tu namjenu biće poznata, kako je rekao, nakon što se utvrdi tačan broj potrebnih udžbenika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad